Panduan Lengkap Memohon Kerja Kosong di Agensi Kerajaan Negeri

Panduan Lengkap Memohon Kerja Kosong di Agensi Kerajaan Negeri

Tahukah anda setiap tahun ribuan memohon kerja melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dan setiap tahun juga ribuan yang gagal dalam permohonan mereka.

Anda calon yang mengisi berkali-kali permohonan kerja SPA dan tidak berputus asa untuk memohon kerja. Ini kerana kerja kerajaan merupakan pilihan utama graduan.

Persoalannya sekarang, adakah peluang kerja anda hanya ditawarkan oleh pihak SPA? Adakah hanya SPA yang membuka peluang untuk anda mendapatkan kerja kerajaan?

Jawapannya, TIDAK…..

Pihak kami ingin kongsikan peluang untuk anda mendapatkan kerja kerajaan melalui laluan alternatif dalam perkongsian kali ini. Ya, anda boleh memohon kerja kerajaan tanpa melalui SPA, hanya mengggunakan laluan alternatif yang tidak ramai mengetahuinya.

Untuk makluman anda terdapat Agensi Kerajaan yang mengadakan ambilan pekerja tidak melalui SPA. Bahkan lebih mudah dari itu, pengambilan kerja beberapa Agensi Kerajaan negeri dilakukan sendiri oleh mereka.

MOHON KERJA KERAJAAN MELALUI AGENSI KERAJAAN NEGERI

Pernahkah anda cuba memohon pekerjaan di Agensi Kerajaan di bawah.

  1. Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis
  2. Lembaga Pembangunan Langkawi
  3. Perbadanan Bukit Bendera
  4. Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan
  5. Agensi Kelayakan Malaysia (Malaysian Qualifications Agency-MQA)
  6. Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA)
  7. Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia
  8. Yayasan Negeri Sembilan
  9. Institut Pengurusan & Integriti Melaka (INSPIM)
  10. Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia

Dan, pernahkan anda melihat iklan jawatan kosong agensi-agensi di atas diiklankan di laman SPA.

Tidak bukan….

Untuk makluman anda, kesemua agensi di atas menawarkan peluang kerja kosong bukan melalui saluran SPA. Tiada iklan jawatan kosong mereka di SPA. Namun apa yang pasti pekerja dan pegawai agensi tersebut menikmati gaji dan kelebihan yang setara dengan pegawai kerajaan yang lain.

Panduan Lengkap Memohon Kerja Kosong Agensi Kerajaan Negeri

PELUANG TERBUKA MELALUI 241 SENARAI LENGKAP AGENSI KERAJAAN

Tahukah anda berapa banyak badan berkanun dan agensi seluruh negara? Kebanyakannya mengambil pekerja tanpa melalui SPA.

Bukankah ini satu peluang besar untuk anda? Mohon melalui SPA dan lengkapkan permohonan anda melalui alternatif agensi juga.

Pada ketika ini, anda bukan sahaja memasang ‘pancing’ di SPA, tetapi memasang pukat di ‘lautan kerja kerajaan’.

Berapa luas lautan itu?

Di atas hanya contoh 10 Agensi, panduan memohon kerja kosong di Agensi Kerajaan Negeri mempunyai 241 Senarai Lengkap untuk anda ambil peluang kerja di sana. Tetapi percayalah, anda perlukan lebih dari hanya sekadar senarai 241 Agensi ini untuk membantu anda memohon kerja yang sesuai untuk anda di Agensi Kerajaan Negeri.

DAPATKAN SENARAI LENGKAP 241 AGENSI KERJA SELURUH NEGARA

Kerja di Agensi Kerajaan Negeri

Ini merupakan inisiatif yang di ambil oleh pihak Tim Infokerjaya dengan menyediakan senarai lengkap 241 agensi kerja di seluruh negara yang anda boleh gunakan untuk memohon kerja. Dengan lebih tepat anda boleh gunakan senarai rujukan tersebut untuk memohon kerja dengan agensi kerajaan negeri.

Dalam panduan ini, dikongsikan senarai 241 agensi kerajaan negeri. Laman web untuk anda gunakan untuk memohon kerja dan disertakan juga alamat untuk anda gunakan bagi menghantar pemohonan kerja atau resume anda.

Bukan itu sahaja, disertakan juga nombor telefon untuk anda membuat sebarang pertanyaan dan follow up mengenai permohonan anda.

Apa yang menarik panduan kerjaya ini juga disertakan bersama template resume kerja yang khusus dihasilkan untuk permohonan jawatan di Agensi Negeri. Anda hanya perlu isi nama, butiran diri dan maklumat pendidikan menggunakan template resume yang telah pun disediakan dan mula memohon kerja pilihan anda.

DAPATKAN SEKARANG

Anda perlu mendapatkan panduan kerja Agensi Negeri ini sekarang, ia telah banyak membantu calon-calon sebelum anda yang telah pun menggunakan kelebihan ini dalam permohonan kerja mereka.

Pilih untuk masuk melalui SPA dan berpeluang CERAH untuk masuk golongan 90% GAGAL atau buka peluang yang LEBIH LUAS dengan membuat permohonan melalui SPA + ratusan AGENSI seluruh negara.

Jualan bagi panduan kerja Agensi Negeri ini telah pun di buka dan mendapat sambutan baik dari ramai pencari kerja. Jadilah yang terawal mendapatkan panduan tersebut melalui link di bawah.

[+] http://jvsecurepay.com/access/18jl/24

Pihak kami berharap anda mengambil peluang mendapatkan panduan lengkap memohon kerja kosong di Agensi Kerajaan ini dengan mendapatkan panduan di atas. Peluang lebih terbuka untuk anda menjawat kerja pilihan anda.

Kredit Gambar: ShutterStock